Menu
Dødstallene etter en togulykke i Iran onsdag stiger. Flere av de skadde har en kritisk tilstand. Foto: Iranian Red Crescent Society via AP / NTB

Minst 17 omkom i togavsporing i Iran

Minst 17 personer har mistet livet og 50 er skadd etter at et passasjertog sporet av i nærheten av byen Tabas i Iran, ifølge iranske medier.

Av NTB | 08.06.2022 10:46:08

Avsporingen skal ha skjedd på togstrekningen mellom Mashhad og Yazd i morgentimene onsdag. Redningsmannskap og helikoptre har ankommet det avsidesliggende ørkenområdet der ulykken skjedde.

Minst 17 personer omkom, ifølge Tabas’ guvernør Ali Akbar Rahimi, som understreket at dødstallet kan komme til å stige ytterligere ettersom mesteparten av de skadde er i en kritisk tilstand.

Ulykken fant sted klokken 5.30 lokal tid, opplyser Røde Halvmåne i Iran.

Tidligere meldte talsperson for den nasjonale redningstjenesten, Mojtaba Khaledi, at tolv personer ble kritisk skadd og fraktet til sykehus.

Bilder fra stedet viser togvognene som ligger på siden ved sporet, med redningsarbeidere på leting etter overlevende. Mir Hassan Moussavi i Irans statlige jernbaneselskap sier at det var 348 passasjerer på toget da ulykken skjedde.

– Det sporet av etter å ha truffet en gravemaskin som var i nærheten av togskinnene, la han til. Det er uklart hvorfor gravemaskinen var plassert der i nattetimene.

Flere av togets vogner havnet utenfor togsporet.

EMBED START Custom Et tog sporet av i Iran etter å ha truffet en gul gravemaskin onsdag. Foto: Iranian Red Crescent Society via AP / NTB EMBED END Custom

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: