reklame for Sheiken Bowling
Menu
En såret kvinne blir hjulpet bort etter at et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu ble angrepet søndag. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix

Minst 17 drept i angrep mot hotell i Mogadishu

Minst 17 mennesker, inkludert de fem angriperne, ble drept i et nesten fem timer langt skytedrama på et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu søndag.

Av NTB | 16.08.2020 22:47:36

Krig og konflikter: Angrepet startet med en kraftig bilbombe som ødela hotellets port. Deretter stormet de væpnede angriperne inn og tok gisler blant unge menn og kvinner som spiste i hotellets restaurant, ifølge kaptein Mohamed Hussein.

– En bilbombe ble rettet mot Elite Hotel på Lido-stranden. Det er kraftig skyting i bygningen, sa politiets talsmann Adan Ibrahim til AFP.

Etter flere timers kamp drepte sikkerhetsstyrkene alle angriperne og reddet ut flere titalls mennesker som var fanget inne i hotellet mens kampene sto på.

Det skal ha vært totalt fem angripere, sa regjeringens talsmann Ismael Mukhtar Omar.

Blant de tolv ofrene var det to statsansatte, tre sikkerhetsvakter og fire sivile, opplyser Ahmed Bashane i Mogadishu-politiet til nyhetsbyrået DPA.

Den private ambulansetjenesten Aamin Ambulance opplyser at de har registrert 28 sårede.

Angrepet bryter en flere måneder lang periode med relativ ro etter at det tidligere i år var en rekke bombeattentat.

Sirener fra ambulanser kunne høres i området, der det var strømbrudd og mørkt mens kampene pågikk.

Det nye hotellet ved stranda eies av den somaliske parlamentarikeren og forretningsmannen Abdullahi Mohamed Nur, og er populært blant politikere, journalister, aktivister og offentlige tjenestemenn som ofte er innom.

Flere nyheter: