Menu
Kraftig regnvær fører til flom og jordskred vest i Japan. Minst 16 personer er erklært døde, men antall omkomne er trolig minst dobbelt så høyt. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix

Minst 16 døde og 14 savnet i uvær i Japan

Flere titall er omkommet i det kraftige regnværet sørvest i Japan. Flere av dem har druknet i vannmassene, mens andre er tatt av jordskred.

Av NTB | 05.07.2020 15:02:50

Ulykker og naturkatastrofer: Søndag var antall personer som var bekreftet døde eller antatt døde, steget til 34. 14 av dem befant seg på et sykehjem som ble oversvømt av flomvann.

Om lag 50 mennesker ble reddet ut av sykehjemmet, som ligger i landsbyen Kuma, 95 mil sørvest for Tokyo, opplyser lokale myndigheter.

Uværet har siden lørdag herjet i de to distriktene Kumamoto og Kagoshima sørvest i Japan. Lørdag fikk i alt 200.000 innbyggere ordre om å evakuere. Søndag fortsatte regnet å falle, og samtidig steg dødstallene.

Redningsmannskap leter fortsatt etter 14 personer som er savnet.

Flommen skyldes elever som har gått over sine bredder. Både hus og biler er dratt med av vannmassene, og ei bru er også ødelagt.

Regionale myndigheter har bekreftet at 18 mennesker er døde, mens 16 andre er uten livstegn, men er ennå ikke offisielt erklært døde.

– Bord og sofaer flyter rundt, og du kan ikke bevege deg, sier en tjenestemann, som hjalp til med å lede redningsaksjonen ved sykehjemmet der hans mor var blant ofrene. Hun satt i rullestol.

Regnværet er ventet å fortsette mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: