Menu
Hittil i år er rundt 10.000 personer stanset til sjøs og returnert til Libya av kystvakten i landet, ifølge IOM. Arkivfoto: Renata Brito / AP / NTB

Minst 15 mistet livet i forlis i Middelhavet

Et forlis utenfor kysten av Libya har krevd minst 15 menneskeliv, opplyser FNs migrasjonsorganisasjon IOM.

Av NTB | 21.10.2020 23:38:06

Ulykker og naturkatastrofer: Forliset er den siste i en lang rekke tragedier som har rammet mennesker som i desperasjon legger ut på den farlige sjøveien mot Europa.

– Minst 15 migranter er antatt omkommet etter at båten deres kantret utenfor kysten av Sabratha i Libya i går, ifølge fem overlevende som ble brakt i land av fiskere, tvitrer IOMs Libya-sjef Federico Soda onsdag.

– Over 70 andre ble stanset og returnert til Libya av kystvakten i går kveld, tilføyer Soda.

Hittil i år er rundt 10.000 personer stanset til sjøs og returnert til Libya av kystvakten, ifølge IOM. FN anser Libya som utrygt for migranter, som i mange tilfeller er blitt torturert eller solgt som slaver.

De siste årene har EU slått seg sammen med kystvakten og libysk milits for å stanse migrasjonen.

Amnesty International ba forrige måned EU om å revurdere samarbeidet med Libya i lys av «grufulle overgrep» mot flyktninger og migranter.

Oljerike Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.

(©NTB)

Flere nyheter: