Menu
En protest mot likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Jemens hovedstad Sana tidligere i januar. Han var en viktig støttespiller for houthiene. Etter likvideringen har saudistøttede regjeringsstyrker trappet opp kampene mot houthimilitsen, som siden 2014–2015 har kontrollert store områder av landet. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Minst 100 soldater drept i angrep i Jemen

Et rakett- og droneangrep i Jemen har tatt livet av minst 100 soldater, opplyser landets myndigheter. Houthiopprørerne anklages for å stå bak.

Av NTB | 19.01.2020 19:25:18

Krig og konflikter: Dødstallet ble stadig hevet utover søndagen.

– Vi fordømmer sterkt terrorangrepet på en moské begått av houthiopprørere, der over 100 ble drept og titalls såret, skriver Jemens utenriksdepartement på Twitter søndag kveld.

Angrepet rammet en moské på en militærbase i Marib-provinsen under en kveldsbønn lørdag kveld, opplyser kilder i militæret til nyhetsbyrået AFP.

Militærleiren ligger rundt 17 mil øst for hovedstaden Sana.

Jemens internasjonalt anerkjente president, Abedrabbo Mansour Hadi, kaller angrepet for et feigt terrorangrep.

Angrepet ble gjennomført dagen etter at saudistøttede regjeringsstyrker iverksatte en stor militæroperasjon mot houthiene i Naham-regionen nord for den houthikontrollerte hovedstaden Sana. Der fortsatte kampene søndag, og flere titalls militsmedlemmer er ifølge en ikke navngitt militærkilde drept.

Situasjonen i Jemen har de siste månedene vært roligere enn på lenge. Men de siste dagene har det skjedd en kraftig opptrapping.

(©NTB)

Flere nyheter: