reklame
Menu
Folk legger ned lys og blomster ved byporten Porta Nigra i Trier. Fem mennesker ble drept i en påkjørsel i byen tirsdag. Foto: Harald Tittel / DPA via AP / NTB

Minneseremoni i Trier etter påkjørsler

Hundrevis samlet seg i Trier onsdag for å minnes de fem som ble påkjørt og drept i en gågate dagen før. Blant de døde er et spedbarn.

Av NTB | 02.12.2020 14:53:00

Kriminalitet og rettsvesen: Sørgende tente lys og la ned blomster ved den store romerske byporten Porta Nigra, som ikke er langt unna åstedet i den tyske byen.

Et ni uker gammelt spedbarn og en 73 år gammel kvinne er blant ofrene, ifølge AFP. De tre øvrige er en 45 år gammel mann, som var faren til spedbarnet, og to kvinner på 25 og 52 år. Ytterligere 14 ble skadd.

– Trier sørger, Trier har det vondt, men Trier gir ikke opp, sa ordfører Wolfram Liebe. Han la ned en krans ved byporten sammen med Malu Dreyer, som bor i Trier og er delstatsminister i Rheinland-Pfalz.

Politiet fikk melding om villmannskjøringen i gågaten klokka 13.47 tirsdag og klarte å stanse sjåføren 4 minutter senere.

– Vi sørger med de etterlatte og ber for de skadde. De må bære med seg konsekvensene av de fire dødelige minuttene resten av livet, sa Dreyer.

– Ingenting, absolutt ingenting, kan rettferdiggjøre denne brutale og forferdelige forbrytelsen, la hun til.

Sjåføren av bilen, en 51 år gammel mann, ble pågrepet på åstedet. Onsdag ble han varetektsfengslet.

Det har framkommet opplysninger om at mannen var beruset, og at han kan være psykisk syk. Påtalemyndigheten vurderer nå om han skal overføres til psykiatrisk institusjon.

Motivet for angrepet er uklart, men det er foreløpig ingenting som tyder på at det var politisk eller religiøst.

(©NTB)

Flere nyheter: