Menu
Manchester Uniteds Victor Lindelöf er blant spillerne som må stå over privatkampen mellom Danmark og Sverige på grunn av innstrammingene til de britiske myndighetene. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Minkvirus i Danmark skaper trøbbel for landskamp

Britiske myndigheters innstramminger gjør at til sammen tolv spillere fra Sverige og Danmark mest sannsynlig må stå over onsdagens landskamp.

Av NTB | 08.11.2020 17:53:28

Sport: Danmarks fotballforbund (DBU) opplyser at Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lössl (Everton), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Henrik Dalsgaard (Brentford), Mathias Jensen (Brentford) og Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham) må stå over.

Lørdag innførte Storbritannia et innreiseforbud for dansker. Samtidig er det satt et krav om at alle som bor i Storbritannia, må i 14 dagers karantene om de har vært i Danmark. Årsaken er at det er oppdaget et mutert koronavirus blant mink i Danmark.

Det får konsekvenser for de danske og svenske spillerne i klubber på balløya. DBU har de siste dagene vært i dialog med Uefa, FA og engelske myndigheter for å få avklart om spillerne vil være unntatt de siste innstrammingene. Det har ikke DBU-direktør Jakob Jensen fått bekreftet.

– Vi opplever beslutningen til de britiske myndighetene som for voldsom og omfattende ettersom hele opplegget rundt landslaget minimerer en eventuell risiko, sier Jensen.

– Hvis ikke situasjonen blir løst, gleder vi oss til å se andre gode spillere i aksjon i testkampen mot Sverige på onsdag. Uansett hva som skjer, gleder vi oss til å spille og vil prøve å vinne, sier Hjulmand.

Danmark møter Island og Belgia i nasjonsligaen henholdsvis 15. og 18. november. Ifølge DBU vil ikke de britiske innstrammingene påvirke disse kampene.

Tidligere søndag meldte Sveriges fotballforbund at landslagssjef Janne Andersson har satt seg selv i karantene fordi et nærstående familiemedlem har testet positivt for korona, så han blir heller ikke å se på onsdag.

Assistenttrener Peter Wettergren får ansvaret for det svenske laget.

Den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand har tatt ut ni nye spillere til å erstatte de danske spillerne bosatt i Storbritannia.

Sverige vil være uten disse spillerne onsdag: Victor Lindelöf (Manchester United), Robin Olsen (Everton), Emil Krafth (Newcastle), Ken Sema (Watford) og Filip Helander (Glasgow Rangers).

(©NTB)

Flere nyheter: