reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Manchester Uniteds Victor Lindelöf er blant spillerne som må stå over privatkampen mellom Danmark og Sverige på grunn av innstrammingene til de britiske myndighetene. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Minkvirus i Danmark skaper problemer for landskamp

Britiske myndigheters innstramminger gjør at til sammen tolv spillere fra Sverige og Danmark mest sannsynlig må stå over onsdagens landskamp.

Av NTB | 08.11.2020 17:23:30

Sport: Danmarks fotballforbund (DBU) opplyser at Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Pierre-Emile Højbjerg må stå over.

Lørdag innførte Storbritannia et innreiseforbud for dansker. Samtidig er det satt et krav om at alle som bor i Storbritannia, må i 14 dagers karantene om de har vært i Danmark. Årsaken er at det er oppdaget et mutert koronavirus blant mink i Danmark.

Det får konsekvenser for de danske og svenske spillerne i klubber på balløya. DBU har de siste dagene vært i dialog med Uefa, FA og engelske myndigheter for å få avklart om spillerne vil være unntatt de siste innstrammingene. Det har ikke DBU-direktør Jakob Jensen fått bekreftet.

Victor Lindelöf, Robin Olsen, Emil Krafth, Ken Sema og Filip Helander er de svenske spillerne som ikke får delta i kampen mot Danmark.

Tidligere søndag meldte Sveriges fotballforbund at landslagssjef Janne Andersson har satt seg selv i karantene fordi et nærstående familiemedlem har testet positivt for korona, så han blir heller ikke å se på onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: