Menu
Politibetjenter ved en avsperret gate i området der synagogen ligger i byen Hagen i Tyskland. Foto: Henning Kaiser / AP / NTB

Minister: Planer om synagogeangrep trolig islamistisk motivert

Det lå trolig et islamistisk motiv bak planene som er avdekket, om et mulig angrep mot en tysk synagoge, sier delstatsminister Armin Laschet.

Av NTB | 16.09.2021 16:07:08

Religion og livssyn: – Det ser ut til at et islamistisk motivert angrep ble avverget i dag, på den jødiske høytiden jom kippur. Vi vil gjøre alt vi kan for å avklare hvilke nettverk som kan ha stått bak dette, sier Laschet. Han er delstatsminister i Nordrhein-Westfalen og statsministerkandidat for kristendemokratiske CDU i det tyske valget om en drøy uke.

Flere personer ble torsdag pågrepet for uspesifikke angrepstrusler mot en synagoge i byen Hagen i Tyskland, ifølge kilder tett på etterforskningen.

Flere tyske aviser skriver at utenlandsk etterretningstjeneste tipset om at en 16 år gammel syrisk gutt planla et bombeangrep mot synagogen, men avisene oppgir ikke hvor disse opplysningene stammer fra.

Politiet har ikke kommentert hva den aktuelle trusselen innebar, men politiet etterforsker saken og tar den svært alvorlig. Et stort område rundt synagogen ble sperret av, og politiet har foretatt søk rundt synagogen, blant annet med hunder.

– Vi er nå i svært tett kontakt med det jødiske samfunnet. Folk er bekymret, sier en talsperson for politiet.

Politiet avverget trolig et angrep mot byens synagoge, opplyser Herbert Reul, som er innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Terroretterforskere er involvert i saken, ifølge den lokale påtalemyndigheten.

Sikkerhetstiltakene ved synagogen ble trappet opp betraktelig onsdag i forbindelse med feiringen av jom kippur.

(©NTB)

Flere nyheter: