Menu
Slik så det ut ved Karmsund kai i natt. FOTO: Caroline Stavang

Mindre skader en fryktet

Det var lite vind i natt, noe som har medvirket til lavere vannstand og mindre skader en fryktet ved springfloden etter «Elsa». Det var ved midnatt at vannstanden sto på sitt høyeste. rundt midnatt.

Av Egil M Solberg | 11.02.2020 07:36:07

Stormflo: Like før midnatt ble det målt 15 centimeter høyere vannstand på torget i Skudeneshavn, sammenlignet med springfloen som herjet samme sted for tre uker siden.

Dermed var hele torget i Skudeneshavn dekket med sjøvann ved midnatt. Det sammen var en rekke sideveier og kjellere i området, melder Haugesunds avis.

I Haugesund gikk vannet nesten helt opp til døra på Høvleriet sør for Scandic Maritim. Her var vannet ni centimeter høyere enn forrige gang da ekstremværet «Didrik» raste, skriver avisa.

Vaktleder på 110-sentralen opplyser tirsdag morgen at det ikke har vært oppdrag på Haugalandet i forbindelse med springfloen.

I Leirvik sentrum på Stord sto vannet nesten helt opp til døra på Sjøhuset. Inne på kjøkkenet ble det skader da vannet kom inn, melder Sunnhordland.

I Bergen var de 1 cm unna rekorden som er på 240 centimeter, og i Stavanger kom vannstanden opp i 2 cm unna rekorden som er på 182 centimeter.

Flere nyheter: