reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mindre forkjølelse og fravær

Barnehagene opplever nå en betydelig nedgang i antallet forkjølelser blant både barn og ansatte. Det er de strenge tiltakene med koronapandemien som nå også hindrer spredningen av andre sykdommer.

Av Egil M Solberg | 06.08.2020 08:14:29

Koronapandemi: Hygienetiltak hjelper. Styrer Cathrine Munthe Strømmen forteller til Haugesunds avis om mindre fravær og forkjølelse hos både barn og ansatte i Espira Karmsund barnehage.

– Vi har fått mindre sykefravær med forkjølelse hos ansatte, det får vi også gode tilbakemeldinger på. Det er også mindre forkjølelse hos barna. Vi opplever at det generelt sett er mindre tilfeller av forkjølelse, det kommer nok av at vi følger veldig gode tiltak på hygiene. Det sier hun til avisa i dag.

Hun opplyser videre at barna er flinke.

– Barna bruker håndsprit med en gang de kommer inn porten, og vasker seg ekstra og oftere på hender. Ungene har blitt ganske gode på dette, det er rart hvor lett det blir når det er blitt rutiner. Barna er heller ikke borti maten, og det er kun én voksen person som tilbereder mat. Vi har også mye mer utetid enn vanlig, og vi vasker det de leker med hver dag, og også når gruppene skal et annet sted, sier hun til avisa.

Flere nyheter: