Menu
Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert onsdag ettermiddag etter at det tok til å brenne. Brannvesenet har startet slokking, og det er ikke kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mindre fare for spredning av brannen i boligblokk i Drammen

Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert etter at det tok til å brenne. Tidlig onsdag kveld var det ikke kontroll, men mindre fare for at brannen sprer seg.

Av NTB | 09.03.2022 16:40:13

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell klokka 15.35 onsdag ettermiddag.

Melder hadde observert flammer, ifølge politiet.

Bilder fra stedet viser mye røyk og flammer helt øverst i leilighetsbygget.

– Brannen har startet i en toppetasje på enden av høyblokka, og hele takflata er brent ut. Det er noen betongskiller under som gjør at det er mindre fare for spredning nedover, sier Guddal.

Brannpersonell jobber i alle oppganger, og de jobber også på taket.

Politiet hadde ved 16.30-tiden evakuert alle beboere i samarbeid med helsepersonell.

– Noen av beboerne har hatt behov for båretransport ut – det er bevegelseshemmede, gamle mennesker og så videre, sier Guddal.

– Vi har slått inn alle dører for å kvalitetssikre at ingen er inne i leilighetene, sier Guddal.

De evakuerte er samlet på Fjell skole inntil videre.

Politiets innsatsleder Arne Guddal forteller at brannen fremdeles ikke er under kontroll, men at det nå ser ut som at det er mindre fare for at brannen sprer seg nedover.

– Utrolig nok er det ingen som er skadd i brannen. Noen hadde fått i seg litt røyk, i den leiligheten der brannen etter all sannsynlighet startet. Det er veldig godt å vite at ingen er omkommet i brannen, sier Guddal.

75 personer skal være bostedsregistrert i blokka, ifølge Sørøst politidistrikt. Guddal forteller at om lag 300 mennesker bor i blokka.

(©NTB)

Flere nyheter: