reklame for smiaa
Menu
Næringsminister Iselin Nybø (V) sier vi trenger kunnskap om de økonomiske konsekvensene av koronakrisen, for å vite hvordan man skal møte lignende situasjoner i fremtiden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Millionstøtte til forskning på de økonomiske konsekvensene av koronakrisen

Regjeringen har bedt Forskningsrådet om å lyse ut 20 millioner kroner, som skal gå til forskning på de økonomiske konsekvensene av koronakrisen.

Av NTB | 09.04.2020 12:47:34

Vitenskap og teknologi: Norges samfunns-, arbeids- og næringsliv er blitt hardt rammet av koronakrisen, og forskningen skal belyse det økonomiske perspektivet.

– Forskningen kan gi oss mer kunnskap om de økonomiske konsekvensene av krisen. Vi ber derfor Forskningsrådet om å samle inn denne verdifull kunnskapen så raskt som mulig, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Det vil bli lagt opp til en rask utlysning med en kort frist for prosjektskisser, opplyser næringsdepartementet.

– Sanntidsforskning, altså statistikk, analyser og monitorering, men også kvalitative undersøkelser, vil gi oss nødvendig kunnskap til å håndtere den situasjonen vi står i nå og hvordan man skal møte lignende hendelser i fremtiden, sier administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

(©NTB)

Flere nyheter: