reklame for Utvik Autoservice
Menu
På to laboratorier ved NTNU lager forskere 1,2 millioner koronatest-sett i uka. Nå har universitet fått internasjonal oppmerksomhet etter at de skal eksportere 1 million tester til India og Danmark. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Millionsalg og global interesse for norsk koronatest

NTNU har fått internasjonal oppmerksomhet etter å ha solgt en million koronatester til India og Danmark. Nå har flere land verden over meldt interesse.

Av NTB | 24.09.2020 19:23:07

Medisin og helse: På to laboratorier i Trondheim lager forskere 1,2 millioner koronatest-sett i uka. I løpet av den siste tiden har sykehus i Norge fått levert fem millioner koronatester.

Totalt skal NTNU eksportere én million tester til Danmark og India. Det er Danmarks tekniske universitet (DTU) og det indiske bioteknologiselskapet Aps Labs som har signert avtale med universitetet.

Nå melder land fra flere verdensdeler seg på.

– Vi har blitt kontaktet av helsedepartementer og private selskaper fra land i Asia, Afrika, Nord- og Sør-Amerika og Europa, sier Tonje S. Steigedal, prosjektleder for kommersialiseringen av teknologi via NTNU Technology Transfer, ifølge TV 2.

(©NTB)

Flere nyheter: