Menu
Casper Ruud (t.v.) tapte for barndomsidolet Rafael Nadal (t.h.) i søndagens finale i Roland-Garros. 2022-sesongen er allerede nordmannens klart mest innbringende i karrieren. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Millionfest for Ruud tross finaletap mot forbildet

Casper Ruud kan glise hele veien til banken når skuffelsen etter finaletapet i Roland-Garros har lagt seg. Han spilte seg til 11 millioner kroner i prispenger.

Av NTB | 05.06.2022 17:46:29

Sport: 1,1 million euro er summen som utbetales til de tapende finalistene i singleturneringene i Paris. Mesterne Rafael Nadal og Iga Swiatek får det dobbelte – tilsvarende 22,2 millioner kroner etter dagens kurs.

For Ruud er det den klart mest innbringende turneringen så langt i karrieren. Roland-Garros-premien utgjør 15,5 prosent av det totale beløpet han har spilt inn som profesjonell (71,5 millioner kroner).

Nadal tok sin 14. tittel i Roland-Garros og den 22. totalt i Grand Slam-turneringer. Spanjolen har raket inn over 1,2 milliarder kroner i premiepenger i løpet av sin karriere.

Finaleplassen i Paris betyr at Ruud klatrer til 6.-plass på verdensrankingen, hans beste notering der noen gang. I løpet av Roland-Garros har han passert både russeren Andrej Rublev og det spanske stortalentet Carlos Alcaraz, som begge røk ut i kvartfinalen.

Premiepengene i den franske storturneringen er i år hevet med 6,8 prosent fra tiden før koronapandemien, og i alt skal deles det ut 440 millioner kroner til spillerne i 2022. Utbetalingene i Roland-Garros er identiske for menn og kvinner.

(©NTB)