Menu
Arbeidsledighets- og sosialstøtten har utløpt for flere millioner amerikanere. Samtidig uteblir krisepakken som blant annet skal sikre penger til statsapparatet. Foto: Nati Harnik / AP / NTB

Millioner av amerikanere har mistet arbeidsledighetstrygd

Flere millioner amerikanere mistet natt til søndag arbeidsledighetstrygd. Samtidig fortsetter Donald Trump å stikke skjepper i hjulene for krisepakken.

Av NTB | 27.12.2020 15:23:03

Økonomi og næringsliv: Dersom den gigantiske krisepakken på 900 milliarder dollar ikke godkjennes av presidenten, kan statsapparatet stenge helt ned tirsdag.

Krisepakken er vedtatt av Kongressen, og sikrer blant annet alle amerikanere en krisesjekk på 600 dollar. Trump krever at krisesjekken tredobles.

Det er republikanerne i Kongressen som ikke har ønsket å gjøre krisepakken større, mens demokratene har sagt at de er klare til å imøtekomme kravet om høyere støtte.

Rundt 11 millioner amerikanere står nå i fare for å miste støtte fra ulike program, ifølge beregninger gjort av økonom Lauren Bauer ved Brookings Institution. Hun anslår at støtten for flere millioner vil løpe ut i løpet av de neste ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: