reklame for Sheiken Bowling
Menu
Millioner av amerikanere har alt forhåndsstemt, fire uker før presidentvalget. Disse velgerne avga tidligere i måneden forhåndsstemme i Chicago. Foto: AP / NTB

Millioner av amerikanere har alt forhåndsstemt

Over 4 millioner amerikanere har alt forhåndsstemt, og det er langt flere enn på samme tid foran valget i 2016.

Av NTB | 06.10.2020 17:23:03

Politikk: – Vi har aldri tidligere opplevd at så mange har avgitt stemme så langt tid før valget, sier Michael McDonald i United States Elections Project til Reuters.

Fire uker før valget i 2016 var det bare 75.000 som hadde avgitt forhåndsstemme, mens antallet i år er over 50 ganger så høyt.

Koronapandemien har rammet USA hardt, og mange er redde for å møte opp ved valglokaler 3. november. En rekke delstater har derfor utvidet muligheten for forhåndsstemming via posten, noe det ser ut til at mange benytter seg av.

McDonald tror det høye antallet forhåndsstemmer tyder på rekordhøy valgdeltakelse og spår at rundt 150 millioner vil avgi stemme. Det utgjør rundt 65 prosent av alle i stemmeberettiget alder og vil i så fall være den høyeste valgdeltakelsen siden 1908.

Ved forrige presidentvalg var det i underkant av 139 millioner som avga stemme, og 57 millioner av disse avga forhåndsstemme.

(©NTB)

Flere nyheter: