Menu
Det oppsto en kraftig, eksplosjonsartet brann etter at smeltekjelen på Metallco eksploderte. NB: Bildet er sperret for Oppland Arbeiderblad. Foto: Marit Mathisen / Totens Blad / NTB scanpix

Millionbot etter eksplosjon på metallgjenvinningsanlegg

En leder er tiltalt etter eksplosjonen ved Metallco i Vestre Toten i 2017, der to menn døde. I tillegg er bedriften ilagt et forelegg på 2,5 millioner kroner.

Av NTB | 25.02.2020 12:46:23

Økonomi og næringsliv: Det var i november 2017 at en smelteovn på metallgjenvinningsanlegget Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten eksploderte. Etter eksplosjonen oppsto det en kraftig brann på anlegget.

To menn mistet livet i eksplosjonen, og to andre ble skadd.

Nå er det tatt ut tiltale mot en leder ved bedriften for brudd på arbeidsmiljøloven, mens en annen mann ilegges et forelegg på 100.000 kroner for brudd på arbeidsmiljøloven, opplyser Økokrim i en pressemelding.

Samtidig ilegges Metallco et forelegg på 2,5 millioner kroner for brudd på arbeidsmiljøloven. Bedriften pålegges også å betale til sammen 653.575 kroner i oppreisning og skadeserstatning til de pårørende og skadde etter ulykken.

EMBED START Custom Kun ruiner var igjen av driftsbygningen hos Metallco på Eina etter at en smeltekjele for metall eksploderte. Den kraftige eksplosjonen kastet metalldeler og betongbiter ut over et stort område. Foto: Tore Meek / NTB scanpix EMBED END Custom

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: