fbpx
Menu
Illustrasjon: Aibel / Dolwin5

Milliardkontrakt til Aibel

Aibel har blitt tildelt en kontrakt til over 2,5 milliarder kroner for å utvikle verdens største havvindpark på Dogger Bank-området i Nordsjøen. Prosjektet skal ledes fra Aibel i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 30.10.2019 10:52:41

Næringsliv: Det er Equinor og SSE Renewables-konsortiet som er oppdragsgiver.

Aibel skal levere to omformerplattformer til prosjektene Creyke Beck A og Creyke Beck B, med en opsjon på en tredje plattform, Teesside A.

Plattformene skal installeres på Dogger Bank på britisk sektor i Nordsjøen cirka 130 km nordøst for Yorkshire i England.

Creyke Beck A og B vil være såkalte jackets, bygget i stål og festet til havbunnen. Plattformene skal styres fra land og er ubemannet, og har heller ikke boligkvarter eller helikopterdekk.

DalWin5

I mai 2019 ble Aibel tildelt en tilsvarende kontrakt for havvindprosjektet DolWin5 fra den ledende europeiske nettoperatøren TenneT.

Prosjekter innen fornybar energi utgjør en stadig større del av Aibels portefølje.

Dogger Bank-prosjektet skal ledes fra Aibel i Haugesund, mens produksjonen av de to topside-modulene vil foregå ved Aibels verft i Thailand.

Modulene blir deretter fraktet til Haugesund, hvor de blir utstyrt med ABBs siste generasjons HVDC-omformerteknologi, inkludert endelig ferdigstilling og oppstart.

Topside-modulen for Creyke Beck A-plattformen skal etter planen komme til Haugesund i andre kvartal 2022 og leveres i første kvartal 2023.

Leveringen av plattformen til Creyke Beck B er satt til tredje kvartal 2024.

Plattformen til DolWin5-prosjektet vil ligge i Haugesund fra begynnelsen av 2024 frem til levering i første kvartal 2025, altså samtidig med Creyke Beck B.

Flere nyheter: