Menu
Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen er etterlyst av Interpol etter at han ikke møtte opp etter endt permisjon onsdag. Foto: Skjermdump Interpol / NTB

Millehaugen var på sin sjette permisjon

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen måtte oppgi en bestemt grunn for å få permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. Dette var hans sjette permisjon.

Av NTB | 02.06.2022 10:00:57

Kriminalitet og rettsvesen: – Man må ha en spesiell grunn, det hadde han også i dette tilfellet, uten at jeg vil kommentere hva dette var. På generelt grunnlag kan jeg si at det kan være alt fra besøk av familie til andre aktiviteter, sier fengselsleder Egil Gabrielsen til Dagbladet.

Onsdag hadde Millehaugen permisjon fra klokka 9 til 15, men møtte ikke opp som avtalt etterpå. Nå er han etterlyst internasjonalt.

Millehaugen hadde gjennomført fem tidligere permisjoner fra Trondheim fengsel uten at noe hadde gått galt. Den forvaringsdømte 53-åringen ble dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år i 2012, og hadde altså sittet lenge nok til at han kunne søkt permisjon om han ønsket.

Politiet og fengselet har undersøkt om rømningen var planlagt, eller om det var noe som kunne forhindret rømningen. Foreløpig har de ikke funnet noe som tyder på dette.

– Han har hatt besøk i fengselet, men dette vil jeg ikke kommentere ytterligere, sier Gabrielsen.

(©NTB)

Flere nyheter: