Menu
Stig Millehaugen gikk ut av Trondheim fengsel på permisjon onsdag, men kom ikke tilbake som avtalt. Han og fengselet hadde en plan om hva den drapsdømte 53-åringen skulle gjøre de timene han hadde permisjon. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB

Millehaugen og fengselet hadde en permisjonsplan

Drapsdømte Stig Millehaugen og fengselet hadde en plan på hva Millehaugen skulle gjøre da han onsdag fikk permisjon. Den innebar ikke å reise ut av Trondheim.

Av NTB | 03.06.2022 15:00:52

Kriminalitet og rettsvesen: – Han skulle møte noen personer og skulle oppholde seg på bestemte steder i Trondheim sentrum, sier fengselsleder Egil Gabrielsen ved Trondheim fengsel til VG.

Onsdag hadde Millehaugen permisjon i seks timer fra fengslet, men møtte ikke opp som avtalt da permisjonen var over. I stedet hadde Millehaugen tatt seg til Værnes flyplass, tatt flyet til Gardermoen og flytoget til Oslo. Der stopper også alle spor.

Avtalen med fengselet var ikke at Millehaugen skulle reise ut av Trondheim.

– Nei, det var ikke avtalt. Det ligger i når man har såpass begrenset tid, sier Gabrielsen som også forteller at det ofte er geografiske begrensninger under permisjon.

På en ordinær permisjon, som Millehaugen fikk, er det først og fremst et formål med permisjonen – man skal gjøre det som er avtalt og komme tilbake.

(©NTB)

Flere nyheter: