Menu
Miljøminister i Den dominikanske republikk, Orlando Jorge Mera, til venstre, her med handelsminister Sonia Guzman, ble mandag skutt og drept på kontoret sitt i Santo Domingo. Foto: Walter Astrada / AP / NTB

Miljøvernministeren i Den dominikanske republikk drept

Miljøministeren i Den dominikanske republikk, Orlando Jorge Mera, ble mandag skutt og drept under et møte på kontoret sitt, opplyser offisielle kilder.

Av NTB | 06.06.2022 22:00:52

Politikk: Ifølge kildene stormet en væpnet mann inn på det ukentlige møtet i departementet i Santo Domingo, avfyrte en skur av kuler og drepte 55 år gamle Mera.

Gjerningsmannen tok deretter flere gisler og barrikaderte seg inne i bygningen, men ble pågrepet etter at en eliteenhet fra politiet kom til stedet.

Gjerningsmannen, navngitt som Miguel Cruz, meldes å være en nær venn av Mera helt fra barndommen og skal ha hatt tilgang til bygningens sikre områder. Det er ukjent hva motivet hans var.

Mera kommer fra en kjent politikerfamilie. Hans far er tidligere president i landet, Salvador Jorge Blanco, hans søster er viseminister i et annet departement, og en sønn er medlem av nasjonalforsamlingen.

(©NTB)

Flere nyheter: