Menu
Natur og Ungdom-leder Gina Gylver aksjonerte mot gruveprosjektet ved Førdefjorden og ble ført bort av politiet torsdag. Foto: Amanda Iversen Orlich / Natur og Ungdom / NTB

Miljøbevegelsen skuffet over ja til gruve og deponi

Miljøbevegelsen er svært skuffet over regjeringens endelige ja til gruvedrift ved Førdefjorden.

Av NTB | 06.05.2022 09:30:57

Natur og miljø: I årevis har miljøvernere kjempet imot gruvedriften til Nordic Mining, og ikke minst deponiet som er planlagt i Førdefjorden. Onsdag ble sju demonstranter innbrakt da de forsøkte å stanse prosjektet som fredag fikk endelig grønt lys fra næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

– Jeg er ekstremt skuffa. Her svikter næringsminister Vestre både lokalbefolkning, naturen og framtidige generasjoner ved å tillate gruvedumping i Førdefjorden, sier Natur og Ungdoms leder Gina Gylver til NRK.

Leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet er heller ikke glad for Vestres avgjørelse, til tross for skjerpede miljøkrav.

– Han har gitt Nordic Mining en ganske omfattende hjemmelekse i å forbedre planene sine, og det blir mye arbeid for dem å gjøre. Men han har ikke sagt endelig nei til sjødeponi, og det er veldig skuffende, sier Gulowsen.

(©NTB)

Flere nyheter: