Menu
Røldal skisenter
ARKIVBILDE: Røldal skisenter

Mildværet kan ødelegge vinterferien

I Sauda frykter de at mildværet skal ødelegge skiføret i vinterferien. Men i Røldal fikk de 10 centimeter nysnø natt til tirsdag.

Av Egil M Solberg | 20.02.2019 08:04:21

Vinterferie: Meteorologen melder mildt men grått vær de kommende dagene.

Daglig leder i Sauda skisenter tør ikke å spekulere i hva som kommer til å skje, men er forberedt på mildvær.

– Det er litt spesielt at vi snakker om dette nå, og har påskefølelse i februar. Vi hadde en fantastisk vinter i fjor, men akkurat nå blir det vanskelig å spå noe som helst. Vi må bare krysse fingrene for at vi kan ha alle heisene åpne, sier Lars Reidar Fosstveit til Aftenbladet.

Han forteller at vinterferien har blitt større en påsken fordi det som regel er mer stabilt vær.

Daglig leder Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter beskriver forholdene som veldig gode etter at det kom nysnø natt til tirsdag.

– Det som har vært unikt, er hvor lite nedbør vi har hatt, men det har ikke vært noen problemer med temperaturen. Vi hadde en liten mildværsperiode i forrige uke, men nå er det bare en liten bris og minus fire grader på toppen av bakken, sier daglig leder Oddvar Bratteteig til avisa.

Det er likevel mindre snø i anlegget enn skisenteret er vant med. Tidligere har de hatt et gjennomsnitt på 4–6 meter snø på denne tiden. Nå er det i underkant av en meter, skriver Aftenbladet.

Flere nyheter: