Menu
Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn (OSL). Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Milano-fly lander på Gardermoen – helsemyndighetene vurderer smitteverntiltak

Helsemyndighetene vurderer smitteverntiltak i forbindelse med en flyging til Oslo lufthavn fra Milano søndag, opplyser kommuneoverlegen i Ullensaker til NTB.

Av NTB | 06.03.2020 16:16:32

Fritid: – Vi har konferert med Helsedirektoratet, og vi har fått opp opplyst at det er under vurdering av dem og Folkehelseinstituttet. Vi avventer videre beskjeder fra dem, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad.

Norwegian-flyet fra Milano skal lande på Oslo lufthavn søndag klokka 17.20, ifølge flyselskapets nettsider.

Folkehelseinstituttet råder nordmenn til å unngå reiser til Lombardia-regionen, hvor Milano ligger. SAS har kansellert sine flyginger til Nord-Italia. Norwegians flyginger til det hardt smitterammede området som normalt.

Presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian sier til NTB at flyselskapet fortsatt flyr til Milano som normalt, men at de følger situasjonen tett.

– Mange har bestilt reise med oss til Milano, og mange ønsker fortsatt å reise. Vi har en kontrakt med våre kunder som betyr at vi skal fly dem til sine destinasjoner, slik også de fleste andre store europeiske flyselskaper gjør. Den avtalen har vi til hensikt å opprettholde så langt det er mulig og så lenge flyplasser er åpne, sier hun.

Helsedirektoratet opplyste tidligere fredag at de vurderer å innføre karantene for alle turister som har vært i Nord-Italia. De fleste personene i Norge som er smittet av viruset, har en forbindelse til Nord-Italia.

(©NTB)

Flere nyheter: