Menu
Tromsøs August Mikkelsen spilte en ny god kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Mikkelsen sikret viktige Tromsø-poeng: – Tør å briljere

Tromsø fikk seg en luke ned til de tre lagene under seg med 2-0-seier over Haugesund i Eliteserien søndag. August Mikkelsen (20) ble matchvinner.

Av NTB | 03.10.2021 00:38:09

Sport: Det var Mikkelsens andre mål på rad og femte totalt denne sesongen i det som etter spill og sjanser var en relativt fortjent seier.

– Det er herlig at vi får opp tromsøværinger som tør å briljere og er tøffe i trynet. Det er artig. Så gjelder det å støtte opp om hverandre og fortsette den gode utviklingskulturen, for vi må bli bedre framover, sa Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til Discovery.

Stabæk tapte sitt oppgjør mot Bodø/Glimt, og Brann spilte uavgjort i bunnkampen mot Mjøndalen. Det gjør at tromsøværingene har fire poeng ned til kvalifiseringsplassen med ni kamper igjen av sesongen.

– Vi gjør en veldig god førsteomgang. I andre omgang blir det bokstavelig talt litt motvind, men det jobbes knallhardt da òg. Jeg synes guttene gjør en god fotballkamp i dag, sa TIL-trener Gaute Helstrup.

Fem minutter senere viste Mikkelsen seg fram i boksen. Et innlegg fra Tomas Totland ble møtt med perfekt timing av den lille teknikeren som headet inn 2-0.

Det var Tromsøs første hjemmeseier for sesongen.

– Det føles sinnssykt fortjent. Vi har hatt noen dårlige hjemmekamper, men flest gode. Og nå når det kommer masse folk og lager masse stemning, er det kanon, sa Yttergård Jenssen.

For Haugesund var dette det tredje strake tapet.

– Det er et Tromsø-lag som er bedre enn oss og vinner fortjent til slutt, sa trener Jostein Grindhaug.

Etter landslagspausen kommer Mjøndalen på besøk til Haugesund. Tromsø skal på en tøff bortetur til Molde.

– Vi trenger en pause nå, erkjente Grindhaug.

Etter 27 minutter ble det jubel i Tromsø. Sakarias Opsahl slo et frispark inn i boksen. En uheldig Alexander Stølås strakk ut en lang tå for å hindre baklengsmål, men endte opp med å tuppe ballen i eget nett.

Haugesund hadde null avslutninger de første 45 minuttene, men hevet seg noe etter hvilen. Kristoffer Velde og Alioune Ndour forsøkte seg begge, men uten hell.

(©NTB)