reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mikkel Hansen får et langvarig fravær fra håndballbanen som følge av komplikasjoner etter en kneoperasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mikkel Hansen rammet av blodpropp etter operasjon – får lang pause

Den danske håndballstjernen Mikkel Hansen får et langt fravær fra banen som følge av alvorlige komplikasjoner etter en operasjon han gjennomgikk forrige uke.

Av NTB | 22.03.2022 22:04:28

Sport: Ifølge hans klubb Paris Saint-Germain kom Hansen tilbake fra kneoperasjonen i Danmark for å starte gjenopptreningen. Det ble da konstatert en årebetennelse i beinet og en blodpropp i lungen. Klubben skriver at spilleren nå er utenfor fare, men han må bruke blodfortynnende medisin i fire til seks måneder.

– Da denne behandlingen ikke er forenlig med kontaktsport på høyt nivå, vil vår nummer 24 ikke kunne komme på banen igjen denne sesongen. Han gjennomfører sin gjenopptrening i klubbens fasiliteter, skriver PSG.

Det betyr i praksis at Hansen har spilt sin siste kamp for PSG. Det var allerede klart at han slutter seg til Aalborg fra neste sesong.

Hansen ble operert i Danmark for å få fjernet brusk som har forårsaket smerter i høyre kne. Det var varslet at han ville bli borte fra banen i fire til seks uker, men nå er det klart at han settes ut av spill mye lenger.

Mikkel Hansen har i mange år vært en av verdens aller beste håndballspillere. Han er tre ganger kåret til årets spiller i verden, og han har vunnet både OL-gull, VM-gull og EM-gull med Danmark.

Han har åtte franske og tre danske seriegull og en rekke cuptitler, men i mesterligaen har han som best et finaletap.

(©NTB)