Menu
Tidigere visepresident Mike Pence sier Trump satte livet hans i fare med uttalelsene sine 6. januar i fjor. Foto: Steve Helber / AP / NTB

Mike Pence: Trumps ord satte meg og min familie i fare 6. januar 2021

USAs tidligere visepresident Mike Pence sier at Donald Trumps ord 6. januar 2021 satte ham, hans familie og alle som var i Kongressbygningen den dagen i fare.

Av NTB | 14.11.2022 00:21:00

Sosiale forhold: – Jeg mener at presidentens ord var uforsvarlige. Det var klart at han valgte å være en del av problemet, sier Pence i et intervju med ABC News søndag.

Bakteppet er stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. De folkevalgte var da i gang med å godkjenne Joe Bidens valgseier. Tidligere president Donald Trump hadde bedt Pence gripe inn, noe han ikke hadde noen mulighet til å gjøre, selv om han hadde en seremoniell rolle i prosessen.

Pence forteller videre at han var sint på grunn av en Twitter-melding Trump hadde sendt ut mens opprøret utenfor Kongressen hadde startet. Trump mente at Pence «ikke hadde mot nok til å gjør det som trengtes».

Pence forteller i ABC-intervjuet at han snudde seg til datteren og sier «det krever ikke mot for å bryte loven. Det krever mot for å opprettholde loven».

Flere nyheter: