Menu
Helsepersonell utførte covid-19-tester om bord på Ocean Viking søndag. Foto: Laurence Bondard/SOS Méditerranée via AP

Migranter på Ocean Viking fikk gå fra borde

Rundt 180 migranter om bord på det norskeide redningsskipet Ocean Viking fikk gå fra borde etter at skipet fikk seile inn i havna i Porto Empedocle på Sicilia.

Av NTB | 07.07.2020 01:02:46

Ulykker og naturkatastrofer: En journalist om bord på skipet var vitne da migrantene begynte å gå fra borde, en etter en og med ryggsekk på ryggen, sent mandag kveld. De ble eskortert av politiet de få metrene til et annet fartøy der de blir satt i karantene.

– Etter en dag med venting har Ocean Viking fått instruks fra havnemesteren i Porto Empedocle om å forberede seg på å legge til kai om rundt 30 minutter, tvitret den franske organisasjonen SOS Méditerranée som drifter skipet, i 18.30-tida mandag.

Da hadde skipet ventet rundt 4 kilometer fra havna på grønt lys fra myndighetene. Samme kveld meldte NRK at skipet hadde lagt til kai.

De 180 migrantene om bord ble reddet opp av skrøpelige båter i Middelhavet mellom 25. og 30. juni.

Fra Ocean Viking overføres de til ei ferje som ligger fortøyd utenfor kysten av Sicilia, hvor de skal i karantene i 14 dager.

Italienske myndigheter gikk i helgen med på å ta imot migrantene etter at SOS Méditerranée erklærte unntakstilstand og advarte om at mannskapet var i ferd med å miste kontrollen over situasjonen.

– Mange av de overlevende lider av akutte mental lidelser og uttrykker at de har til hensikt å skade seg selv. En mann forsøkte å ta livet sitt i dag, sa organisasjonen fredag.

Alle migrantene ble søndag testet for korona

– Så langt har kapteinen fått beskjed om at 90 av testene er negative, sier Trym Jacobsen i rederiet Hoyland offshore til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: