Menu
Fredrik Midtsjø skal spille for Galatasaray i Tyrkia kommende sesong. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Midtsjø klar for Galatasaray på treårskontrakt

Fredrik Midtsjø bytter ut nederlandske AZ Alkmaar til fordel for den tyrkiske storklubben Galatasaray og blir lagkamerat med Omar Elabdellaoui.

Av NTB | 02.08.2022 10:20:48

Sport: Galatasaray bekrefter overgangen på sine hjemmesider tirsdag. Midtbanespilleren har i lengre tid vært ryktet til Tyrkia.

I helgen opplyste AZ Alkmaar på Twitter at nordmannen hadde fått tillatelse til å reise til Tyrkia for å ferdigstille en mulig overgang. Klubben takker Midtsjø for innsatsen tirsdag.

«Takk for alt, kriger», skriver de på Twitter.

I Tyrkia blir han lagkamerat med Omar Elabdellaoui, som har spilt i klubben siden 2020 etter overgangen fra Olympiacos. Han har nylig begynt å spille regelemessig fotball etter en alvorlig øyeskade.

«Velkommen til den store Galatasaray-familien», skriver hans nye klubb på Twitter.

Galatasaray endte på 13.-plass i ligaen i fjor.

Midtsjø var også viktig for trener Kåre Ingebrigtsen da Rosenborg vant serien tre år på rad fra 2015 til 2017. Han har vunnet to cupgull med RBK. Midtbanespilleren har tidligere spilt for Ranheim og Sandnes Ulf.

Midtsjø har elleve landskamper for Norge siden debuten i 2016.

Den tyrkiske klubben opplyser at de betaler drøyt 34 millioner kroner for nordmannen, og at han har signert en treårskontrakt. Den tyrkiske ligaen starter til helgen der Galatasaray møter Antalyaspor på bortebane søndag.

Midtsjø kom til Nederland fra Rosenborg i 2017 og har siden vært en viktig brikke i klubben. 28-åringen fikk i alt 195 kamper for AZ Alkmaar.

(©NTB)