Menu
Midtjylland feirer avansement i mesterligakvalifiseringen etter seier på straffesparkkonkurranse mot AEK Larnaka. Foto: Petros Karadjias, AP / NTB

Midtjylland slet seg videre i CL-kvalifisering – møter Benfica

Danske Midtjylland måtte slite hardt for avansement i mesterligakvalifiseringen, men er klar for kamper mot Benfica etter å ha slått AEK Larnaka på straffer.

Av NTB | 26.07.2022 21:00:48

Sport: Etter 1-1 i hjemmekampen kom Midtjylland under før det var spilt ti minutter av returkampen på Kypros. Victor Olatunji sendte hjemmelaget i ledelse, men bare tre minutter senere utlignet midtstopper Henrik Dalsgaard etter et hjørnespark.

Flere mål ble det ikke verken i ordinær tid eller ekstraomgangene av en kamp som ble gjennomført i 30 varmegrader. Hjemmelaget var veldig nær et vinnermål i det 116. minutt, men innbytter Omri Altman sendte ballen i stolpen.

I straffesparkkonkurransen scoret Anders Dreyer, Pione Sisto, Oliver Sørensen og Nikolas Dyhr på Midtjyllands fire første forsøk, mens Altman sendte hjemmelagets første i tverrliggeren. Sory Kaba misset da han hadde sjansen til å avgjøre med Midtjyllands femte straffe, men da Luis Gustavo skjøt i stolpen var det over.

I tredje kvalifiseringsrunde blir det tøffere motstand i form av portugisiske Benfica, som forrige sesong var i kvartfinale i mesterligaen.

(©NTB)