Menu
Phil Mickelson vil være til start på den nye Saudi-Arabia-finansierte golfligaen LIV. Foto: David J. Phillip, File / AP / NTB

Mickelson bekrefter deltakelse i Saudi-Arabia-finansiert golfliga

Phil Mickelson vil være til stede når den nye Saudi-Arabia-finansierte LIV-touren starter utenfor London kommende helg.

Av NTB | 06.06.2022 21:45:57

Sport: Beskjeden kommer fem dager etter at foreløpige startlistene ble lagt ut for fem dager siden, og bare dager før startskuddet går, bekrefter han på Twitter.

Mickelson var en av de første som snakket varmt om LIV-touren, noe han fikk mye kritikk for og senere tok en pause fra PGA-touren. Han kalte blant annet PGA-touren for «grådig» og sa det var en mulighet til å endre på PGA-touren. Han beklaget senere uttalelsene.

Nå er han klar for en retur og vil være på startstreken på Centurion Golf Club utenfor London til helgen.

Premiepengene i den første turneringen er på til sammen 235 millioner kroner. Amerikaneren står med seks majortriumfer og har vunnet i alt 45 turneringer på PGA-touren.

Fra før har stjerner som Dustin Johnson, Lee Westwood, Sergio Garcia og Louis Oosthuizen bekreftet sin deltakelse.

PGA har gjort det klart at spillere som deltar der, ikke får komme tilbake. De har truet med at spillerne mister medlemskapet sitt.

«Jeg er takknemlig for alt PGA-touren har gjort for meg, men nå gleder jeg meg til denne nye muligheten. Jeg forstår og respekterer de som er uenige i beslutningen», skriver Mickelson i en uttalelse.

Saudi-Arabias statseide investeringsfond står bak finansieringen og har fått mye kritikk på grunn av landets mange brudd på menneskerettighetene. Det er tidligere verdensener Greg Norman som er direktør.

(©NTB)

Flere nyheter: