Menu
FIS-president Johan Eliasch og hans styre ansatte tirsdag Michel Vion som ny generalsekretær i det internasjonale skiforbundet. Foto: Joakim Goksör, TT / NTB

Michel Vion er ny generalsekretær i FIS

Michel Vion (61), Frankrikes skipresident siden 2010, ble tirsdag ansatt som ny generalsekretær i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Av NTB | 22.06.2021 18:54:55

Sport: Det skjedde på det første styremøtet ledet av nyvalgt FIS-president Johan Eliasch. Et enstemmig styre stilte seg bak ansettelsen av Vion, melder forbundet på sitt nettsted.

Vion har vært medlem av FIS-styret siden 2004, men han trekker seg fra det vervet og som hjemlandets skipresident for å konsentrere seg om sin nye jobb.

– Michel gir oss den perfekte kombinasjon av lederegenskaper og ekspertise innen vår idrett, sier FIS-president Eliasch i en uttalelse.

– FIS er virkelig heldig som har en person av hans kaliber rede til å lede våre daglige operasjoner når vi tar de neste steg inn i framtiden.

Vion var i sin tid en toppalpinist. Han ble verdensmester i kombinasjon i 1982 og fikk tre pallplasseringer i verdenscuprenn, deriblant en seier i Wengen i 1985. Senere var han sportssjef for alpint i Frankrikes skiforbund, og han har også hatt lederstillinger hos flere skiprodusenter.

– Jeg er beæret og ydmyk ved tilliten FIS-styret har vist meg, sier Vion.

(©NTB)

Flere nyheter: