Menu
Michael Tetzschner ser ut til å ha sikret stortingsplassen for en ny periode. Her er han i Stortingssalen i 2019. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB

Michael Tetzschner vant valgthriller i Oslo Høyre

Høyre-nestor Michael Tetzschner er trolig sikret nok en stortingsperiode etter at han vant 6.-plassen på Oslo Høyres stortingsliste foran Stefan Heggelund.

Av NTB | 14.12.2020 19:38:03

Politikk: Det var duket for en digital thriller og kamp om de seks øverste plassene på valglista for stortingsvalget 2021 da Oslo Høyre avholdt sitt nominasjonsmøte mandag kveld. Høyre har i dag seks representanter på Stortinget fra Oslo.

– Den store utfordringen denne gangen er at det er flere brikker i spillet enn det er plasser til, sa leder i nominasjonskomiteen Erling Lae i sitt sluttinnlegg foran voteringen.

Et mindretall i komiteen hadde i utgangspunktet innstilt Stefan Heggelund på sjetteplassen sammen med Tetzschner. Mandag åpnet imidlertid Heggelund på Facebook at han også kunne komme til å utfordre Mudassar Kapur, Høyres finanspolitiske talsperson, om fjerdeplassen på lista.

Det gjorde han ikke, og dermed gikk de fem første plassene til dem som komiteen hadde nominert: Ine Eriksen Søreide, Nikolai Astrup, Heidi Nordby Lunde, Mudassar Kapur og Mathilde Tybring-Gjedde.

Deretter stemte et klart flertall for Tetzschner, som vant med 128 stemmer foran Heggelunds 93.

På sjuende plass, med en ørliten mulighet for fast plass på Stortinget, kom tidligere finansbyråd i Oslo Eirik Lae Solberg.

Flere nyheter: