Menu
Michael Johnson er i hardt vær etter han stilte spørsmål ved hvorvidt Tobi Amusans verdensrekord på 100 meter hekk stemmer. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Michael Johnson mener Amusans verdensrekord ikke er riktig

Sprintlegenden Michael Johnson har skapt store reaksjoner etter at han på Twitter antydet at Tobi Amusans verdensrekord på 100 meter hekk ikke stemmer.

Av NTB | 25.07.2022 18:00:44

Sport: – Jeg tror ikke på at tidene på 100 meter hekk er riktige. Verdensrekorden ble slått med 0,08 sekund! 12 personlige rekorder ble satt. Fem nasjonale rekorder ble satt. Og Cindy Sember sa «jeg løp sakte» etter å ha satt personlig og nasjonal rekord. Alle utøverne så sjokkert ut, skrev Johnson på Twitter.

Johnsons twittermelding fikk mange til å reagere. Flere anklaget til og med den tidligere olympiske mesteren for rasisme da han kastet tvil over nigerianske Amusans tid.

– Som kommentator er jobben min å kommentere. Da jeg stilte spørsmål ved tidene til 28 idrettsutøvere (ikke 1 idrettsutøver) ved å stille spørsmål om tidtakersystemet fungerte, ble jeg angrepet, anklaget for rasisme og for å stille spørsmål ved talentet til en idrettsutøver jeg respekterer og spådde å vinne. Uakseptabelt. Jeg går videre, skrev Johnson noen timer senere på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: