Menu
Mexicos president Andrés Manuel López Obrador får sin koronavaksine på tirsdagens pressekonferanse. Foto: Fernando Llano / AP / NTB

Mexicos president López Obrador fikk koronavaksine

Mexicos president Andrés Manuel López Obrador har endelig fått vaksine mot koronaviruset etter å ha utsatt det i det lengste.

Av NTB | 21.04.2021 01:34:12

Politikk: López Obrador fikk en første dose av AstraZeneca-vaksinen av en militær sykepleier under den daglige morgenpressekonferansen tirsdag.

I mars sa han at han ikke ville ta vaksinen fordi han ble smittet av viruset i januar. Men han forandret etter hvert mening etter råd fra legene.

Som 67-åring er han i risikogruppa og skulle ha fått vaksinen i begynnelsen av april sammen med andre over 60 i Mexico by.

Trass i at Mexico er blant de hardest rammede landene under pandemien, med minst 336.000 døde hittil, har López Obrador vært avvisende til å bruke munnbind og holde avstand.

Han har nektet å påby bruk av munnbind på offentlig sted og har ikke villet innføre omfattende nedstengninger som andre land har gjort, fordi han oppfatter det som autoritært.

Mexico har trappet opp vaksineringen, men har foreløpig bare vaksinert vel 14 millioner av landets 126 millioner mennesker. Tirsdag startet massevaksinering av lærere i håp om å gjenåpne skolene i delstatene som er mindre hardt rammet.

(©NTB)

Flere nyheter: