reklame for Utvik Autoservice
Menu
Utestedene blir stengt i to uker i Mexico by. Antall sykehusinnlagte med covid-19 i byen er på sitt høyeste siden august. Her venter en helsearbeider i beskyttelsesutstyr på å gjennomføre en koronatest i Coyoacan-distriktet i byen. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

Mexico by stenger utesteder i to uker

Utestedene i Mexico by vil holdes stengt i to uker etter at antall sykehusinnlagte med covid-19 steg til det høyeste siden august.

Av NTB | 14.11.2020 06:53:05

Økonomi og næringsliv: Ordfører Claudia Sheinbaum sa fredag at også treningssentre og restauranter må stenge tidligere.

Byens nattklubber og barer ble stengt også i vår, men fikk senere lov til å åpne dørene igjen, sammen med restauranter.

Men ifølge Sheinbaum har mange vært for dårlige til å etterleve retningslinjer om renhold og sosial distansering, og utestedene er dermed blitt steder med «veldig, veldig mye smitte». Hun advarer om at byen nå kan risikere å måtte stenge ned så å si alt av butikker.

Byen, som har nesten 9 millioner innbyggere, har aldri blitt underlagt strenge nedstengningstiltak. Museer, butikker, parker og kjøpesentre har imidlertid hatt restriksjoner på kapasiteten i månedsvis.

Mer enn 3.000 mennesker er for øyeblikket innlagt med covid-19 i byens sykehus. Mexico by har hatt minst 175.000 smittetilfeller og 12.279 dødsfall som følge av covid-19.

Tallene er imidlertid trolig mye høyere, da mexicanske helsemyndigheter kun tester dem som har alvorlige symptomer.

(©NTB)

Flere nyheter: