reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse tidligere i november. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Mette Frederiksen avlyser dronningbesøk på grunn av koronasykdom i familien

Danmarks statsminister Mette Frederiksen avlyser besøket på Amalienborg med dronningen ettersom et familiemedlem har testet positivt for koronavirus.

Av NTB | 19.11.2020 11:38:12

Politikk: Danmarks statsminister Mette Frederiksen skulle etter planen kjøre til dronningen torsdag formiddag for å informere om endringer i regjeringen.

I stedet vil Frederiksen presentere regjeringsrokaden for dronningen via telefon klokken 14.30, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding.

Rokeringen skjer etter at matvareminister Mogens Jensen takket for seg onsdag på grunn av minkskandalen.

Jensen var også minister for likestilling, fiskeri og nordisk samarbeid.

Jensen trakk seg fordi regjeringen ga ordre om at alle landets 17 millioner mink, både syke og friske, skulle avlives uten at det fantes lovhjemmel for kravet.

På forhånd hadde de rødgrønne støttepartiene til den sosialdemokratiske mindretallsregjeringen varslet at tilliten til ministeren var tynnslitt.

En redegjørelse om forløpet har vist stor svikt i embetsverket i flere departementer. Det fremgår blant annet at i alt seks ministre allerede 1. oktober ble advart om at det manglet lovhjemmel for at også friske mink skulle avlives. Det er imidlertid uklart om de leste dokumentet de fikk framlagt.

Dette var Frederiksen ikke klar over da hun tre dager senere kunngjorde at all mink skulle avlives fordi det var funnet et mutert koronavirus i mink som muligens kan true effekten av en vaksine.

(©NTB)

Flere nyheter: