Menu
Illustrasjonsbilde fra YR.

Ekstremvær har fått navnet Didrik

Det er ventet ekstremt høy vannstand i morgen onsdag. Aller verst blir det i Sunnhordland, Rogaland og Agder.

Av NTB | 14.01.2020 11:09:57

Ulykker og naturkatastrofer: Et veldig lavt lavtrykk, pålandsvind og en nesten full måne fører til at vannstanden vil stige opp til 80 cm over normalen natt til onsdag og onsdag ettermiddag. Situasjonen gir stort skadepotensial.

Aller verst blir det i Sunnhordland, Rogaland og Agder, der det er ventet ekstremt høy vannstand, melder Meteorologisk institutt i dag.

Det er dessuten ventet svært høy vannstand i Møre og Romsdal, Vestland utenom Sunnhordland, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud på onsdag.

Høye bølger og vind som presser vannet inn mot utsatte viker og fjorder kan likevel bety et betydelig skadepotensiale på utsatte steder, opplyser meteorologene i ettermiddag.

Prognosene for vind i samme tidsrom viser sørøst vind som dreier mot sørvest. Vindretning har betydning for vannstanden.

Meteorologene regner prognosene som forholdsvis sikre, men små endringer i banen til lavtrykket kan gi endringer i vannstanden.

Det er mulig å se detaljert informasjon for kommunen på sehavniva.no.

Vannstanden er ventet å være høyest natt til onsdag for Stad og sørover. På Vestlandet er det også ventet at vannstanden vil være svært høy onsdag ettermiddag.

Flere nyheter: