Menu
Selskapet Meta, som er eier både Facebook og Instagram, har for første gang rapportert om inntektstap. Overskuddet falt med over en tredel i andre kvartal. Foto: Tony Avelar / AP / NTB

Meta med inntektstap for første gang noensinne

Selskapet Meta, som eier både Facebook og Instagram, har for første gang rapportert om fallende omsetning. Overskuddet falt med over en tredel i andre kvartal.

Av NTB | 27.07.2022 22:50:59

Økonomi og næringsliv: Meta opplyser at omsetningen til selskapet ble redusert med 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Mens omsetningen i andre kvartal i fjor var på 29,08 milliarder dollar, var den i år på 28,8 milliarder dollar. Overskuddet ble på 6,69 milliarder dollar.

Det er første gang i selskapets historie at Meta opplever inntektstap, noe som delvis skal være på grunn av økt konkurranse fra rivalen Tiktok.

I tillegg har selskapet hatt et fall i annonseinntekter som følge av tøffere økonomiske tider.

Onsdag kom også beskjeden fra amerikanske konkurransemyndigheter ikke vil la Meta kjøpe treningsappen Supernatural eller selskapet Within Unlimited, som jobber med virtuell virkelighet (VR).

Konkurransetilsynet peker på Metas ledende stilling innen virtuell virkelighet og har bedt en føderal domstol om en midlertidig forføyning mot oppkjøpsplanene.

(©NTB)

Flere nyheter: