Menu
Chelsea slo Manchester City lørdag i det som var en forsmak på Champions League-finalen senere i måneden. Her er matchvinner Marcos Alonso (t.v.) i duell med João Cancelo. Foto: Shaun Botterill / AP / NTB

Mesterligafinalen kan bli flyttet til England – forhandlinger pågår

For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

Av NTB | 09.05.2021 11:39:38

Sport: Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

– Det pågår forhandlinger i øyeblikket. Min venn og kollega, kulturminister Oliver Dowden, er i gang med å snakke med folk om dette. Jeg er sikker på at fansen gjerne vil se finalen avviklet i Storbritannia, sier statsråden Michael Gove til Sky News.

Britenes nye restriksjoner for Tyrkia-reiser gjelder fra 12. mai. Alle som reiser dit fra den datoen, må gå i ti dagers karantene når de er tilbake i Storbritannia.

Istanbul skulle opprinnelig vært vertsby for fjorårets mesterligafinale, men den ble flyttet til Lisboa i Portugal på grunn av koronapandemien.

Wembley i London er allerede booket til opprykksfinaler den helgen Champions League-vinneren skal kåres. Ligaforeningen EFL har åpnet for å flytte kampene til andre arenaer.

(©NTB)

Flere nyheter: