Menu
Det var kaos utenfor Stade de France i timene før finalen. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB.

Mesterliga-kaoset: – Arrangøren advart om 50.000 briter uten billett

Fransk etterretning skal ha advart om at 50.000 briter uten billett ville strømme til Paris i forbindelse med lørdagens mesterligafinale, skriver AFP.

Av NTB | 31.05.2022 14:45:56

Sport: Liverpools direktør og styreleder gikk tirsdag ut og krevde en beklagelse fra den franske regjeringen etter bråket før mesterligafinalen mot Real Madrid. Den kommer neppe med det første. Forklaringen på kaoset som oppsto i forkant av finalen spriker fortsatt betydelig.

Den franske sportsministeren Amelie Oudea-Castera beklaget mandag hendelsen, men la samtidig vekt på at engelske supportere og tusenvis av falske billetter må ta mesteparten av skylden av urolighetene som oppsto.

Styreformann Tom Werner i Liverpool har sendt et brev til ministeren der han krever en unnskyldning.

– Noen av dem vil ha falske billetter og prøve å bruke dem til å komme inn på stadion, heter det i et notat fra organisasjonen som bekjemper fotballvold i Frankrike.

Notatet, basert på informasjon fra fransk etterretning, advarer også mot at andre vil prøve å lure seg inn på Stade de France utkledd som Uefa-representanter, vaskepersonell eller som medisinsk personell.

Omkring 2700 supportere med billett fikk aldri sett kampen i Frankrike. Real Madrid vant 1-0 over Liverpool i finalen lørdag.

Liverpools ledelse og britiske myndigheter har anklaget franske politi for overdrevne reaksjoner i gatene utenfor Stade de France og avvist at Liverpool eller deres supportere kan lastes for kaoset som oppsto.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestilt en uavhengig gransking av hendelsen. Halvparten av de arresterte etter kaoskvelden var briter. Mandag ettermiddag kom også beskjeden fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) at de vil kompensere dem med lovlige billetter som ikke kom seg inn på stadion.

Etterretningsinformasjon gjengitt av det franske nyhetsbyrået AFP tirsdag viser at politiet ble advart om at opptil 50.000 engelske fans uten billetter ville komme til den franske hovedstaden.

Dette kan forklare kontrollrutinene som ble iverksatt ved inngangsportene til stadion, og som førte til forsinkelser og at mange ikke kom inn i det hele tatt.

(©NTB)

Flere nyheter: