Menu
Vilde Bøe Risa ble i november svensk seriemester med Göteborg. Tirsdag kom sjokkbeskjeden om at klubbens elitesatsing avsluttes, men nå er det klart at klubben likevel satser videre. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mesterlaget Göteborg fortsetter likevel i Allsvenskan – uklart i hvilken drakt

Göteborg, som i høst ble svensk seriemester i fotball for kvinner, fortsetter likevel elitesatsingen og stiller lag i Damallsvenskan også neste år.

Av NTB | 31.12.2020 17:23:02

Sport: Tirsdag kom sjokkbeskjeden om at klubben etter 25 strake år i kvinnenes toppserie i svensk fotball, og et etterlengtet første seriemesterskap, hadde besluttet å runde av elitesatsingen. To døgn senere kom kontrabeskjeden.

På klubbens nettsted opplyses det at laget satser videre, beholder plassen i Damallsvenskan og spiller mesterliga til høsten. Det står at det til og med er håp om økt satsing.

– Vi er selvsagt veldig glade over at ting ser ut til å være løst og at vi kan bli i Göteborg, sier den svenske landslagsspilleren Elin Rubensson til Aftonbladet.

– Vår strategiske oppfatning av at Göteborg FC trenger å integreres med en større organisasjon står fast, skriver klubbledelsen og gjør det klart at det har kommet følere fra et par klubber. Man vil innlede samtaler med dem i håp om å ha en løsning klar i løpet av våren.

Ifølge Aftonbladet er Häcken, som ble nummer tre i Allsvenskan for menn, nær å overta Göteborgs kvinnelag. Den klubben har god økonomi, mye på grunn av at den står bak ungdomsturneringen Gothia Cup. Häcken har i dag et kvinnelag i 2. divisjon.

– Vi skal spille Champions League og Damallsvenskan neste år, men i hvilken draktfarge er uklart.

Den norske landslagsspilleren Vilde Bøe Risa var en viktig del av laget som vant seriegull, men hennes kontrakt gikk ut i høst.

Mye tyder på at Göteborg kommer til neste sesong med nye drakter og kanskje nytt navn. Klubbledelsen har ikke lagt skjul på at de ønsker seg inn under vingene til en større Göteborg-klubb.

– Jeg vet selvsagt hvilke klubber det er snakk om, men jeg kan ikke si mer. Jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på hvor mange som vil hjelpe oss, men jeg har valgt ut større klubber som kan gi det jentene er verd, sier Göteborg-formann Peter Bronsman til Göteborgs-Posten.

(©NTB)

Flere nyheter: