Menu
Barcelonastjernen Lionel Messi scoret ett mål, men misset også på en straffe som kunne gitt 2–1 og spenning oppgjøret. PSG vant sammenlagt åttedelsfinalen i mesterliga med 5–2. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Messi-exit i mesterligaen tross kanonkule

Lionel Messi scoret et kunstmål, men Barcelona var likevel sjanseløse mot Paris Saint-Germain i mesterligaens åttedelsfinale. 1-1 onsdag ga 5-2 sammenlagt.

Av NTB | 10.03.2021 23:08:33

Sport: PSG hadde med seg 4-1-seier fra det første møtet, og dermed var oppgaven meget vrien for Barcelona i returkampen onsdag.

Kylian Mbappé gjorde 1-0 på straffe før Lionel Messi utlignet til 1-1 på et kanonskudd fra langt hold. Messi misset også et straffespark i første omgang.

Barcelona har utført fotballmirakler tidligere. Den 8. mars for fire år siden lå klubben under 0-4 etter bortekampen mot nettopp PSG, men slo til med 6-1 på eget gress og avanserte med 6-5 sammenlagt. Noe nytt mirakel ble det ikke onsdag.

Denne gangen skulle altså 1-4 snus på fremmed gress i den franske hovedstaden. Det klarte Messi & co. ikke.

Etter at gjestene hadde fått dominere banespillet den første halvtimen, var det hjemmelaget som tok ledelsen mot spillets gang.

Barcelona-forsvarer Clément Lenglet tråkket noe klønete på Mauro Icardi på vei inn i feltet i jakten på en ball. Dommer Anthony Taylor måtte ha hjelp av VAR før han pekte på straffemerket.

Kylian Mbappé scoret enkelt på Marc André ter Stegen med et kort tilløp og banket ballen opp i motsatt hjørne. Det var den franske yndlingens 25 mesterligamål og hans sjette denne sesongen.

Han ble dermed den yngste som når 25 mål i mesterligasammenheng med sine 22 år.

På overtid i første omgang be Antoine Griezmann sparket ned inne i feltet. Messi kunne gjort sitt femte straffemål i mesterligaen denne sesongen og skapt mer spenning i kampen, men skjøt knallhardt ballen rett i beina på en liggende Keylor Navas i PSG-målet.

Ballen endte i tverrliggeren og ut. En sjelden miss av argentineren.

I annen omgang la PSG seg om mulig enda mer bakpå. Gjestene sto ved et par anledninger i kø for å score, men målet som kunne gjort det ekstra spennende kom aldri selv om de var svært nær.

Barcelona gikk tøft ut, og den beste muligheten innledningsvis var det backen Sergiño Dest som hadde da han hans avslutning fra skrått hold havnet i tverrliggeren.

Den argentinske ballmagikeren Lionel Messi har ikke briljert så langt i sesongen. Etter 37 minutter fant han imidlertid fram gullfoten og utliknet 1-1 på et flott langskudd med strak vrist. Ballen smatt inn oppe i vinkelen.

(©NTB)

Flere nyheter: