Menu
Lionel Messi scorer det første av sine to mål i Barcelonas 4-0-seier over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB

Messi-dobbel da Barcelona vant cupen for 31. gang

Lionel Messi scoret de to siste målene da Barcelona knuste Athletic Bilbao 4-0 i den spanske cupfinalen lørdag. Athletic fikk sitt annet finaletap på to uker.

Av NTB | 17.04.2021 23:49:21

Sport: Det var de to mestvinnende klubbene i Copa del Reys historie som møttes til finale i Sevilla. Barcelona tok sin 31. tittel. Athletic Bilbao har vunnet cupen 23 ganger, men forrige triumf var helt tilbake i 1984.

Laget har hatt to muligheter til å rette på det denne måneden. 3. april ble den utsatte finalen fra forrige sesong omsider spilt. Et straffespark i det 63. minutt ga Real Sociedad 1-0-seier i det baskiske nabooppgjøret.

Lørdag var Athletic Bilbao tilbake på samme stadion i Sevilla for å møte Barcelona i denne sesongens finale. Igjen var kampen målløs i en time, men så raknet det for baskerne.

Antoine Griezmann satte inn ledermålet med en avslutning ved nærmeste stolpe på innlegg fra Frenkie de Jong. To minutter senere stupheadet sistnevnte inn Jordi Albas innlegg til 2-0.

Han satte punktum med et skudd ved nærmeste stolpe på innlegg fra Alba.

Barcelona dominerte kampen og var nær scoring allerede i det 4. minutt, men de Jong traff stolpen etter forarbeid av Messi. Athletic-keeper Unai Simon måtte ta fram flotte redninger for å nekte Griezmann og Sergio Busquets scoring, men da nullen først sprakk så flommet målene inn.

Griezmann hadde også en femte nettkjenning, men den ble annullert for offside.

Det var Barcelonas første tittel siden seriegullet for to år siden. Dermed kunne Ronald Koeman løfte sin første pokal som trener i klubben.

Barcelona vant cupen for femte gang på de sju siste sesongene.

Så var det Messis tur, med scoringer i det 63. og 72. minutt. Argentinerens første mål var et lite mesterverk der han startet raidet på egen halvdel og endte med å plassere ballen ved lengste stolpe etter dobbelt veggspill med de Jong.

Athletic Bilbao slo Barcelona på samme arena i den spanske supercupen i januar, men måtte se langt etter en ønskereprise.

(©NTB)

Flere nyheter: