Menu
Lionel Messi ble matchvinner for Barcelona hjemme mot Levante. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Messi berget ineffektivt Barcelona

Barcelona stanget og stanget hjemme mot bunnlaget Levante. Så dukket Lionel Messi opp og sikret en meget viktig 1-0-seier.

Av NTB | 13.12.2020 23:08:01

Sport: Det spanske storlaget trenger alle seierne de kan skaffe seg i jakten på tetlagene i La Liga. Messis klubb er frakjørt med ni poeng av tetduoen Real Sociedad og Atlético Madrid og vant bare for femte gang i serien.

Hjemmelaget var best i banespillet søndag, og keeper Marc-André ter Stegen var også parat de gangene han ble satt på prøve. Men offensivt fungerte det ikke spesielt bra for Barcelona.

Flere brukbare muligheter ble misbrukt før Messi ble frispilt av Frenkie de Jong kvarteret før slutt. Barcelona-kapteinen hamret ballen i mål via lengste stolpe og kunne trekke et lettelsens sukk. Fram til det hadde ikke argentineren hatt en spesielt god kamp.

1-0 sto seg kampen ut, og Barcelona er dermed oppe på 8.-plassen i La Liga.

Vertene fikk en god start med scoring fra Ander Barrenetxea etter 19 minutter. Men i annen omgang utlignet Sergi Enrich til 1-1 og berget poeng for Eibar.

Villarreal styrte mot seier borte mot Betis og kunne passert 3.-plasserte Real Madrid på tabellen, men Aitor Ruibals scoring i annen omgang sørget for 1-1 i Sevilla.

Samtidig klatret Granada til 7.-plassen med 1-0-seier borte mot Elche, i en kamp der Luis Suárez ble matchvinner.

Serieleder Real Sociedad gikk på en smell med 1-1 hjemme mot Eibar søndag. Det holdt likevel til å klatre til 1.-plassen foran Atlético Madrid, som har like mange poeng og to kamper til gode på «La Real».

(©NTB)

Flere nyheter: