Menu
Vikings Harald Nilsen Tangen (i blått) mot Max Mata fra Sligo Rovers. Foto: Inpho/ Evan Treacy / NTB

Merkelig baklengsmål for Viking – klar for conference-omspill etter 0-1 mot Sligo

Viking skuffet spillemessig på veien mot avansement i conferenceligaen i fotball. Det endte 0-1 borte mot irske Sligo Rovers og 5-2 sammenlagt.

Av NTB | 11.08.2022 22:00:56

Sport: Viking vant hjemmekampen 5-1, og dermed var det meste av spenningen borte før avspark.

Førsteomgangen var nesten blottet for sjanser. Målet som kom før pause, var av det merkelige slaget.

En Sligo-spiller misset helt på et volleyforsøk. Vikings forsvar trodde at ballen forsvant ut av spill, men det gjorde den ikke. William Fitzgerald tok sats og skjøt ballen i ryggen på Sondre Bjørshol før den gikk i en bue om Viking-keeper Patrik Gunnarsson og over målstreken.

Sligo var klart bedre enn Viking selv om gjestene spilte med tilnærmet toppet mannskap. Viking var ikke i nærheten av å nå sitt beste nivå. Kampen var en skuffelse for gjestene.

Keeper Gunnarsson kom bra fra det. Han reddet et straffespark og den påfølgende returen i andre omgang.

Vinner siddisene også neste runde i kvalifiseringen (mot rumenske FCSB), er laget sikret plass i gruppespillet. Viking starter play off-dobbeltkampen i Bucuresti 18. august. Returen går sju dager senere.

FCSB ble nummer to i Romanias eliteserie sist sesong. Treneren Nicolae Dică spilte i sin tid (2003-10) 32 A-landskamper for Romania og scoret ni mål. Troppen er med fire unntak fylt opp av rumenere.

Viking skal ikke spille eliteseriekamp før turen til Romania. Neste serieoppgjør kommer borte mot tabelljumbo Kristiansund 21. august.

(©NTB)

Flere nyheter: