Menu
Tyskland har registrert mer enn to millioner koronatilfeller og nærmere 45.000 dødsfall siden starten av pandemien, ifølge landets smitteverninstitutt Robert Koch Institute (RKI). Her passerer en mann operahuset i Frankfurt. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Merkel vil ha strengere restriksjoner etter kraftig smitteøkning

Tyskland har registrert over to millioner koronatilfeller. Nå vil statsminister Angela Merkel ha enda strengere restriksjoner.

Av NTB | 15.01.2021 08:08:02

Politikk: I løpet av siste døgn er det registrert 22.368 nye smittetilfeller og 1.113 koronarelaterte dødsfall, opplyste landets smitteverninstitutt Robert Koch Institute (RKI) fredag. Dermed er det totale dødstallet i EUs mest folkerike land oppe i 44.994.

Under et møte med partifeller i CDU noen timer før sa Merkel at hun ønsker en betydelig skjerping av tiltakene for å bremse smittespredningen. I neste uke planlegger hun nye krisesamtaler med regionale ledere, opplyser møtedeltakere til nyhetsbyrået AFP.

Hun mener folk så raskt som mulig må redusere antall nærkontakter. Ifølge Der Spiegel vurderes det blant annet grensekontroller, påbud om å bære munnbind av høy kvalitet enkelte steder, og få flere folk til å jobbe hjemmefra.

I den tidlige fasen av pandemien var smittetallene i Tyskland langt lavere enn i sammenlignbare land, men landet er nå hardt rammet av den andre bølgen til tross for at landet har vært i ulike former for nedstenginger siden begynnelsen av november.

I dag kan hver husholdning kun treffe mennesker fra én annen husholding, og folk blir bedt om å være hjemme så mye som mulig.

Men folkehelsemyndighetene mener at folk fortsatt omgås for mye, og at det er for mange unntak fra reglene.

Den nåværende nedstengingen skal etter planen vare ut januar.

Merkel skal under møtet også ha uttrykt bekymring for den mer smittsomme, muterte virusvarianten som først ble oppdaget i Storbritannia, og som har spredt seg til en rekke land.

Barer og treningssentre har vært stengt siden november, mens butikker og skoler fulgte etter i desember.

(©NTB)

Flere nyheter: