reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper vaksinene som snart er tilgjengelig, skal bidra til at man får overtaket i kampen mot covid-19. Foto: Markus Schreiber / pool via AP / NTB

Merkel håper vaksinering vil bekjempe koronaviruset

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper vaksinene som snart er tilgjengelig, skal bidra til at man får overtaket i kampen mot covid-19.

Av NTB | 06.12.2020 04:38:12

Vitenskap og teknologi: – Etter mer en ni måneder med pandemi ser vi nå lyset i enden av tunnelen, sa Merkel i sin ukentlige podkast. Hun advarer likevel om at det ikke skjer med det aller første, selv om hun håper en eller flere vaksiner snart er tilgjengelig.

Dersom en vaksine blir godkjent av EU, kan de første vaksinasjonene bli gjennomført rundt nyttår. En massevaksinasjon kan skje innen sommeren, opplyste helseminister Jens Spahn fredag.

Koronakrisen har kostet den tyske staten enorme summer, og Merkel understreker at utbetalingene fra staten ikke kan fortsette i det uendelige.

– Den føderale regjeringen, delstatene og fylkene må jobbe sammen og på en konstruktiv måte for å takle pandemien og følgene av den på en best mulig måte, sier Merkel.

Det tyske parlamentet skal fra tirsdag av forhandle om 2021-budsjettet. Det er ventet at en tredel av budsjettet er finansiert av gjeld. Regjeringen har planer om å låne ytterligere 180 milliarder euro neste år, og Merkel forsvarer gjeldsøkningen.

– Kostnadene vil bli enda høyere, både finansielt og sosialt, dersom mange bedrifter går konkurs og millioner av jobber går tapt.

(©NTB)

Flere nyheter: