Menu
Mercedes-sjef Toto Wolff forteller at han fortsatt tenker på Formel 1-avslutningen i Abu Dhabi i fjor. Foto: Darko Bandic/AP Photo/NTB.

Mercedes-sjef: – Jeg tenker fortsatt på Abu Dhabi hver eneste dag

Marcedes-sjef Toto Wolff innrømmer overfor Autosport at han fortsatt plages med den kontroversielle avslutningen på forrige sesong av Formel 1 i Abu Dhabi.

Av NTB | 15.08.2022 12:31:25

Sport: – Jeg tenker fortsatt på Abu Dhabi hver eneste dag. Men jeg har akseptert at Max vant mesterskapet, for han er en verdig mester, sier Wolff til Autosport.

Mercedes’ Lewis Hamilton var i posisjon til å bli verdensmester for femte år på rad i Abu Dhabi, men så tok tidligere løpsdirektør Michael Masi avgjørelsen som direkte påvirket utfallet.

Sent i løpet måtte sikkerhetsbilen ut på banen. Masi nektet først å slippe førerne forbi, men ga grønt lys da én runde gjensto. Red Bulls Max Verstappen hadde før det fått lov til å tette en luke til Hamilton på flere sekunder. Den beslutningen er siden blitt heftig diskutert i Formel 1-miljøet.

Verstappen hadde i motsetning til Hamilton nye dekk. Det ga nederlenderen en klar fordel da sikkerhetsbilen ble fjernet. Han freset forbi rivalen og ble verdensmester for første gang.

– Hvordan jeg reagerte, tror jeg at jeg har med verdier rundt rettferdighet og spesielt sportslig rettferdighet. Det er dette som gir min grunnleggende kjærlighet til sporten. Og så ble det sparket vekk den dagen, sier Mercedes-sjefen.

(©NTB)

Flere nyheter: